دفاتر شرکتهای دارویی بینالمللی در لبنان به دلیل تشدید بحران مالی برای کاهش برخی هزینهها، تعداد کارکنان خود را در تمامی بخشهای کاهش داده اند.
دفاتر نمایندگی شرکت ها دارویی بین المللی در لبنان که منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را نیز پوشش میدهند، دو وظیفه اساسی را بر عهده دارد: اول: پیگیری مطالعات داروهای شرکت قبل و بعد از عرضه داروی جدید به بازار
دوم: ثبت داروها در ادارات مربوطه .
بنابراین تاثیر تعطیلی این دفاتر علاوه بر بیکار شدن حدود 2000 نفر از 4000 کارمند، تأثیرات مهم تری در بازار دارو به وجود آورده. از آنجایی که شرکتهای بینالمللی به این باور رسیدهاند که بازار لبنان دیگر در اولویت نیست، فلذا لبنان مزیت مرکزیت درمانی خود را که سالها به عنوان هاب گردشگری درمان مطرح بود را از دست داده است.
رئیس سندیکای واردکنندگان و صاحبان انبارهای دارویی لبنان معتقد است که پس بسته شدن این دفاتر عواقب زیر را به دنبال خواهد داشت:
-
کاهش سهم لبنان در داروی جهان و هاب تامین داروی منطقه
-
از دست دادن جایگاه خود بعنوان مرکز آزمایش های بالینی و داروهای سرطانی، صعبالعلاج و مزمن
-
توقف سرمایه گذاری در حوزه تحقیقات علمی و بالینی و توسعه آن
-
توقف آموزش پزشکان بدلیل توقف برگزاری کنفرانس های علمی در لبنان
-
تنزل رتبه لبنان به عنوان مرجع در حوزه پزشکی وتحقیقات علمی پیشرفته
-
از دست رفتن جایگاه پزشکان لبنان که قبلا بعنوان پیشرو، یکسال جلوتر از کشورهای همسایه در منطقه در داروهای جدید بودند
-
توقف همایش های پزشکی و رزرو در رستوران ها و هتل ها
رئیس گروه داروسازی لبنان اعلام کرد حدود 60 درصد از دفاتر نمایندگی های دارویی که شامل 20 شرکت بینالمللی، از جمله «نوارتیس»، «سانوفی»، «مدا»، «گلاکسو»، «حیکما»، «تابوک»، و … لبنان را ترک نموده اند. «الی لیلی اند کامپنی»اخیراً 8 کارمند شرکت را اخراج کرده و فایزر همچنین در 4 دوره اخراج تعداد 104 نفر از کارمندانش را اخراج کرده است
علاوه بر 20 هلدینگ دارویی، حدود 20 شرکت کوچک نیز، تعداد کارکنان خود را به حداقل رسانده یا دفاتر خود را به طور کامل تعطیل کرده اند.
دلایل ترک لبنان:
-
بحران مالی چهار ساله لبنان
-
حذف یارانه تعداد زیادی از داروها برای واردات و مقرون به صرفه نبودن برای بیماران با قیمت آزاد
-
مطالبات 175 میلیون دلاری شرکتهای دارویی از بانک لبنان
-
داروهای تقلبی و داروهای قاچاق
-
طرح تامین دولتی داروهای سرطانی و صعبالعلاج توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی ( به گفته رئیس گروه داروسازی لبنان، اکثر آنها داروهای بسیار قدیمی هستند که سالهاست توسط شرکتهای بین المللی تولید نمیشوند.
تمرکز شرکت های داروسازی بر مصرف کنندگان است
با شروع بحران مالی در سال 2019، شرکتهای دارویی جهانی تصمیم گرفتند تعداد کارمندان دفاتر نمایندگی خود را کاهش دهند که منجر به تعطیلی آنها شد. در بازه زمانی آغاز بحران تا سال گذشته، این شرکت ها بیش از نیمی از کارگران دفاتر خود را اخراج کردند (تعداد آنها حدود 4000 کارمند برآورد شد).
به نظر شما الان فرصت خوبی برای حضور داروهای ایرانی در لبنان نیست با توجه به این بحران نیاز دارو و مکمل بسیار بالا میرود و وزارت بهداشت لبنان مجبور به کنار گذاشتن بعضی قوانین سخت مثل GMP اروپا یا آمریکا میشود
دقیقا همین طور است
در دو سال گذشته 27 قلم داروی ایرانی ثبت شده
الان داروهای ایرانی زیادی در لبنان توسط پزشکان تجویز میشود
لازم است که شرکتهای ایرانی تبلیغات در لبنان را به طور گسترده انجام دهند
به همین منظور برنامه اعزام هیات تجاری دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان را در دستور کار داریم
منتظر مجوز کارگروه رویدادهای تجاری سازمان توسعه تجارت هستیم