فروش آب میوه در آب میوه فروشی های بغداد رونق دارد.
موج گرما همراه با روزهای طولانی روزه، آب میوه را به یک جزء محبوب سفره های افطار رمضان تبدیل کرده است.
صف های طولانی در این فروشگاه ها بویژه در چند ساعت آخر روز در فروشگاه ها تبدیل می شود و مشتریان برای خرید نوشیدنی های محبوب خود مانند، آب کشمش، انار، لیمو خشک، تمر هندی یا قمرالدین که در عراق بسیار طرفدار دارد، صف گرفته اند.
فروشندگان دوره گرد در طول ماه رمضان در بازارهای اصلی و محلات ظروف حاوی آب میوه را با خود حمل کرده و با صدای بلند آب میوه ای که می فروشند را برای مشتریان تبلیغ می کنند.
عباس فیصل که در فروشگاه آب میوه خود در باب الشرقی آب میوه طبیعی می فروشد، گفت که ماه مبارک برنامه مشتریانش را تغییر می دهد.
وی گفت: «در ماه رمضان برنامه کار تغییر می کند و برای من که آب میوه می فروشم تا ساعات آخر بعد از ظهر شروع نمی شود. اما پس از ماه رمضان کار از صبح آغاز و فروش را از ساعت ۸ صبح شروع می کنم.»
فروش در ساعات قبل از افطار افزایش می یابد، چون برخی از مردم سعی می کند در دقایق آخر مایحتاج خود را خریداری کنند.
فیصل گفت که در طول ماه رمضان «مردم دو آب میوه ویژه را ترجیح می دهد که یکی قمرالدین و یکی آب تمر هندی است که من بخاطر هر دو آب میوه معروف هستم.
وی افزود: «هر فروشنده دارای راز ویژه خود در تولید آب میوه است که آن را از طریق تجربه و مواد ویژه ای که با آب میوه ترکیب می کند و طریق خاصی که آب میوه را درست می کند به دست آورده است.»
باسم عبدالحسن که در کراده آب میوه فروشی دارد، گفت که او در طول سال انواع مختلف آب میوه را تهیه می کند.
فهرست آب میوه او شامل آب موز، هندوانه، زردآلو، انگور، پرتقال و لیمو می باشد. وی به درخواست مشتریان هم لیموی خشک که به لیموی بصره ای معروف است را به آب لیمو، قمرالدین، کشمش و تمبر هندی اضافه می کند.
عبدالحسن گفت: «اوج فروش معمولا یک ساعت قبل از افطار و همچنین پس از افطار هنگامی که مشتریان به تعداد زیاد مراجعه می کنند، می باشد.»
در طول ماه رمضان اکثر فروش در شب می باشد که مردم برای استفاده از شب های رمضان از خانه خارج می شوند. این امر بویژه در مناطقی که رستوران ها، کافه تریاها و فروشگاه ها تا آخر شب باز هستند بیشتر دیده می شود.
سلامتی و سخاوت
ندی عبدالوهاب، خانه دار، ترجیح می دهد آب میوه ماه رمضان را در منزل خویش تهیه کند.
وی به موطنی گفت: «سعی می کنم حتما لیموی بصره ای وقت سحر در سفره باشد، چون تسکین دهنده است و از تشنگی در طول روز جلوگیری می کند و همچنین آب تمر هندی، کشمش و پرتقال را هم خودم در خانه تهیه می کنم.»
وی گفت که او مقدار زیادی میوه را برای درست کردن آب میوه خانواده خریداری کرده و به همسایه ها هم آب میوه می دهد.
وی گفت: «دادن غذا و آب میوه به همسایگان یک سنت قدیمی شناخته شده در ماه رمضان است. ما عراقی ها تا موقعی که آنچه می خوریم را با دیگران قسمت نکنیم از آن لذت نمی بریم.»
دکتر محمد الحدیثی، از اداره بهداشت منطقه الرصافه، گفت که جدای از طعم، آب میوه های تازه خاصیت های بهداشتی فراوانی هم دارند، چون آب، قند و ویتامین هایی که روزه داران از دست داده اند را تجدید می کند.
الحدیثی به موطنی گفت که مردم باید برای رفع عطش بجای استفاده از نوشیدنی های گاز دار که باعث می شود بدن در طول روزه داری مایعات خود را از دست بدهد، از آب میوه های طبیعی استفاده کنند.
وی همچنین به خریداران توصیه کرد آب میوه مورد نظر خود از فروشگاه هایی که مقررات بهداشتی را رعایت کرده اند خریداری نمایند.