اقتصاد لبنان در گزارش آنکتاد:

در گزارش آنکتاد، لبنان در سال گذشته با صادرات ۴,۳۷ میلیارد دلار و واردات ۱۹.۵۰ میلیارد دلار کالا، در منطقه غرب آسیا در رتبه یازدهم صادرکنندگان و رتبه نهم وارد کنندگان قرار گرفت.

سازمان کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) گزارش خود را با عنوان “راهنمای آماری ۲۰۲۳” منتشر کرد که به بررسی آمار و شاخص های مربوط به تجارت بین المللی، سرمایه گذاری و توسعه در سراسر جهان می پردازد. بر اساس این گزارش، ارقام سال ۲۰۲۲ پایداری رشد اقتصادی جهانی و تداوم رشد تجارت بین‌الملل پس از همه‌گیری کرونا را نشان می‌دهد.

از نظر اعداد، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ پس از ثبت رشد ۵,۹ درصدی در سال ۲۰۲۱، به مقدار ۳.۱ درصد رشد کرد. علاوه بر این، گزارش آنکتاد نشان می دهد که رشد جهانی تجارت کالا در سال ۲۰۲۲ از رشد ثبت شده در سال ۲۰۲۱ فراتر رفته است.

بر اساس این گزارش، حجم صادرات کالا در سراسر جهان با افزایش ۱۱,۶۴ درصدی از حدود ۲۲،۳۳ تریلون دلار سال ۲۰۲۱، به ۲۴.۹۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۲ رسید. واردات کالا نیز با ۱۳.۶۵ درصد افزایش از ۲۲،۵۹ تریلیون دلار سال ۲۰۲۱، به ۲۵.۶۷ رسید.

در سطح منطقه‌ای (غرب آسیا)، امارات متحده با ۵۳۲,۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، در صدر فهرست کشورهای غرب آسیا از نظر صادرات کالا قرار گرفت و پس از آن عربستان سعودی با ۴۱۱.۱۸ میلیارد دلار و ترکیه با ۲۵۴.۱۹ میلیارد دلار صادرات در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. امارات متحده از نظر واردات کالا نیز با ۴۲۰.۵۱ میلیارد دلار در رتبه اول منطقه ای قرار گرفت و پس از آن ترکیه با ۳۶۳.۷۱ میلیارد دلار و عربستان سعودی با ۱۸۹.۸۸ میلیارد دلار قرار دارند.

در سطح کشوری (لبنان)، راهنمای آماری آنکتاد نشان داد که صادرات کالای لبنان در سال ۲۰۲۲ به ۴,۳۷ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که واردات کالا به ۱۹.۵۰ میلیارد دلار بود. در این زمینه، لبنان در سال ۲۰۲۲ در منطقه غرب آسیا رتبه یازدهم و از نظر واردات کالا رتبه نهم را به خود اختصاص داده است. لبنان در سال ۲۰۲۱ هم در صادرات و هم در واردات کالا رتبه دهم منطقه را داشت.

راهنمای آماری آنکتاد، نرخ رشد واقعی تولید ناخالص داخلی (GDP) لبنان را در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با کاهش ۱۵,۱ درصدی سال ۲۰۲۱، رقم ۵.۶ درصد ذکر کرد.

این گزارش همچنین نشان داد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی وارد شده به لبنان در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۴۵۸ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۲۰۲۱ که ۲۷۳ میلیون دلار بود، ۸۵ میلیون دلار افزایش داشته است. سرمایه گذاری لبنانی ها در خارج از کشور نیز افزایش داشت بگونه ای که از ۶۶ میلیون دلار سال ۲۰۲۱، به ۹۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ رسید.

در گزارش آنکتاد، کسری حساب جاری در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با کسری ۴,۸ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۱ به ۵.۹۱ میلیارد دلار (مورد انتظار) افزایش یافت.

همچنین، این گزارش حاکی از آن است که لبنان افزایش قابل توجهی در شاخص هزینه زندگی به ثبت رسانده است بگونه ای که از ۱۵۵ درصد سال ۲۰۲۱، به آستانه ۱۷۱ درصد در سال ۲۰۲۲ رسید.

https://www.aljoumhouria.com/ar/news/۷۰۵۲۲۲/

پست بعدی

اشتغال بیش از ۶۳۰۰ لبنانی در شرکت های فرانسوی

ج ژانویه ۵ , ۲۰۲۴
نظرسنجی انجام شده توسط وزارت اقتصاد، دارایی، صنعت و حاکمیت دیجیتال فرانسه نشان می دهد بیش از ۶۳۰۰ شهروند لبنانی در شرکت های فرانسوی فعال در لبنان اشتغال بکار دارند. در اين گزارش آمده است: بزرگترین کارفرمای فرانسوی در لبنان شرکت حمل و نقل کانتینری CMA-CGM است. پس از آن […]

معرفی نویسنده

ابراهیم محمدرضازاده

رایزن بازرگانی ایران در لبنان و رایزن سابق ایران در عراق

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس